Styrenic Block Copolymer Market Size, Global Share, Industry And Report Analysis By 2024-2028

Piyasa bakış-

Küresel stirenik blok kopolimer (SBC) pazar büyüklüğünün 2028 yılına kadar 10.010,5 milyon ABD dolarına ulaşması öngörülüyor.   Otomotiv endüstrisi esnek plastikleri ve termoset kauçuğu TPE’lerle değiştirmeye başladı. Stirenik blok kopolimerler, mekanik verimlilik, dayanıklılık ve kalıplanabilirlik arasındaki sağlam denge nedeniyle tüketici elektroniklerinde ve günlük ürünlerde de kullanılır.  Fortune Business Insights™  bu bilgiyi ” Stirenik Blok Kopolimer Piyasası, 2021-2028 ” başlıklı yeni bir raporda yayınladı . Raporda ayrıca pazarın  2020 yılında 7.163,6 milyon ABD doları seviyesinde olduğu belirtiliyor  . 2021-2028 arasındaki tahmin döneminde %4,2’lik  bir Bileşik Büyüme Oranı sergilemesi bekleniyor  .

Ücretsiz Örnek Araştırma PDF’si Alın:
www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/request-sample-pdf/styrenic-block-copolymer-sbc-market-105131

Kraton Corporation, Radyasyonla İyileştirilebilen Sıcakta Eriyen Yapıştırıcılar için DX0222’yi Piyasaya Sürüyor

Haziran 2020’de Kraton Corporation, Kraton™ DX0222 adlı en yeni stiren blok kopolimerini piyasaya sürdü. Basınca duyarlı ve radyasyonla kürlenebilen sıcakta eriyen yapıştırıcılar (HMA) için kullanılacak. Ürün, geleneksel sıcakta eriyen yapıştırıcılar gibi kolayca formüle edilebilir. Ayrıca, özellikle yapıştırıcı formülatörlerinin yüksek performans ihtiyaçlarını da karşılayabilir.

Piyasa eğilimi:

Stirenik Blok Kopolimer trendi, stirenik blok kopolimerlerin (SBC’ler) çeşitli endüstrilerde artan kullanımını kapsamaktadır. SBC’ler hem kauçuğa benzer esnekliğe hem de termoplastik işlenebilirliğe sahip termoplastik elastomerlerdir. Artan popülaritesi, mükemmel elastikiyet, yüksek gerilme mukavemeti, kimyasal direnç ve termal stabilite dahil olmak üzere benzersiz özellik kombinasyonlarından kaynaklanmaktadır. Bu çok yönlülük, otomotiv, inşaat, ayakkabı, yapıştırıcılar ve ambalaj sektörlerinde uygulanmalarına yol açmıştır. Otomotiv endüstrisinde SBC’ler, dayanıklılıkları ve dirençleri nedeniyle hava koşullarına dayanıklı contalar, contalar ve iç bileşenler için kullanılır. İnşaatta esneklikleri ve yapışmaları nedeniyle dolgu macunlarında, kaplamalarda ve yapıştırıcılarda kullanım alanı bulurlar. Ayrıca, SBC’ler yastıklama ve rahatlıkları nedeniyle ayakkabılarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Stirenik Blok Kopolimer trendi, performans ve işlenebilirlik arasında denge sunan gelişmiş elastomerik malzemelere doğru bir geçişi temsil ediyor. SBC’ler, hem kauçuğun hem de plastiğin faydalarını birleştiren yenilikçi ve yüksek performanslı ürünlerin geliştirilmesine olanak tanıyan değerli çözümler olarak ortaya çıkmıştır.

Rapor Kapsamı-

Araştırma raporu birkaç bölgeye ilişkin doğru bir çalışma içeriyor. Yüksek vasıflı analistlerden oluşan ekibimiz tarafından, söz konusu bölgenin siyasi, teknolojik, sosyal, ekonomik ve çevresel durumu gibi bölgesel büyümeyi belirleyen çok sayıda faktör incelenip gözlemlendikten sonra küratörlüğünü yaptı.

Sürücüler ve Sınırlamalar-

Büyümeye Yardımcı Olmak İçin Küresel Tıp Endüstrisinden Artan Talep

FDA ve ABD Farmakopesi tarafından stirenik blok kopolimerlerin kullanımına izin veren ve PVC’ye olan bağımlılığı azaltan olumlu düzenleyici politikaların uygulanması, stirenik blok kopolimer pazarının büyümesine katkıda bulunan ana faktörlerden biridir. Ayrıca sağlık sistemleri ftalat içermeyen ürünler yaratmak için yeni stratejiler geliştirmeye başladı. Bu ürünlerde PVC yerine SBC’ler kullanılmaktadır. Plastik, işleme maliyetlerini düşürdüğü ve kullanım ömrünü artırdığı için tıp endüstrisinde daha fazla benimseniyor. Ancak ham petrolden propilen, etilen ve benzen gibi hammaddelerin çıkarılması nedeniyle nihai ürünün maliyeti çok yüksektir. Büyümeyi engelleyebilir.

Segmentler-

SBS Segmenti, İnşaat Sektöründen Gelen Yoğun Taleple 2020 Yılında En Büyük Payı Aldı

Uygulamaya göre kaldırım ve çatı kaplama, ayakkabı, gelişmiş malzemeler, yapıştırıcılar, sızdırmazlık malzemeleri ve kaplamalar ve diğerlerine bölünür. Aşağıda ürün kriterlerine ilişkin kısa bir not bulunmaktadır:

  • Ürüne Göre : Ürüne göre pazar, stiren-bütadien-stiren (SBS), stiren-izopren-stiren (SIS), stiren-izopren bütadien blok kopolimer (SIBS) ve hidrojenlenmiş stirenik blok kopolimerler (HSBC) olarak ayrılmıştır. Bunlar arasında stiren-bütadien-stiren (SBS) segmenti, 2020 yılında en büyük stirenik blok kopolimer pazar payını oluşturdu. Bu büyüme, polimer ayakkabılar, yapıştırıcılar ve sızdırmazlık malzemeleri ve inşaat endüstrilerinden ürüne yönelik yüksek talebe atfedilebilir.

Raporu Satın Almadan Önce Bilgi Alın:
www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/queries/styrenic-block-copolymer-sbc-market-105131

Bölgesel Analizler-

Kuzey Amerika’da Büyümeyi Hızlandıracak Altyapıların Genişletilmesi

  • Asya Pasifik : Bölgenin  2020 yılı geliri 3.128,2 milyar ABD doları  tutarındaydı. Hindistan ve Çin’de artan nüfus ve uygun fiyatlı konutlara yönelik yüksek talebin de desteğiyle önümüzdeki yıllarda pazara hakim olması bekleniyor.
  • Kuzey Amerika : Kanada’daki altyapıların hızla genişlemesi ve stirenik blok kopolimerlere yönelik, özellikle kaldırım ve çatı kaplama uygulamalarından kaynaklanan yüksek talebin, bu bölgede büyümeye yardımcı olması bekleniyor.
  • Avrupa : Bu ürünlerin ABD, Rusya, Fransa ve İtalya’da artan üretimi nedeniyle bölge yakın gelecekte istikrarlı bir şekilde büyüyecektir. Ayrıca genel ekonomideki istikrarın da büyümeyi desteklemesi bekleniyor.

Rekabetçi Ortam-

Kilit Oyuncular Rekabet Üstünlüğü Kazanmak İçin Yenilikçi Teknolojiler Geliştirmeyi Amaçlıyor

Küresel pazarda China Petrochemical Group Co., Ltd., Versalis SpA ve BASF SE gibi çok sayıda yerli ve uluslararası şirket bulunmaktadır. Çoğu, üretim tesislerini genişleterek kar marjlarını artırmaya çalışıyor. Diğer birkaçı ise rekabet avantajı kazanmak için güçlü eriyik akışlı polimerizasyon ve anyonik polimerizasyon gibi benzersiz teknolojiler geliştiriyor. Aşağıda sektördeki en son gelişmelerden biri yer almaktadır:

  • Eylül 2019 : Kraton Corporation, Brezilya’da yarı fabrika lateks ünitesinin inşasını onayladı. 2020 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyordu. Bu yeni birim, şirketin son teknolojiye sahip projelerinin hızlandırılmasına yardımcı olacak. Ek olarak Kraton, ticarileştirmenin ilk aşamalarında ve yeni ürün ölçeklendirme faaliyetlerinde karmaşıklığı ve maliyeti azaltabilir.

Fortune Business Insights™ küresel pazarda yer alan önde gelen stirenik blok kopolimer üreticilerinin adlarını listeler. Bunlar aşağıdaki gibidir:

  • Versalis SpA (San Donato Milanese, İtalya)
  • KRATON CORPORATION (Texas, ABD)
  • Eastman Chemical Company (Tennessee, ABD)
  • TSRC (Tayvan, Çin)
  • Cray Vadisi (Pensilvanya, ABD)
  • RTP Şirketi (RTP Şirketi, ABD)
  • Avient (Ohio, ABD)
  • HEXPOL AB (Malmö, İsveç)
  • Asahi Kasei Şirketi (Tokyo, Japonya)
  • BASF SE (Ludwigshafen, Almanya)
  • ZEON ŞİRKETİ (Tokyo, Japonya)
  • INEOS Styrolution Group GmbH (Frankfurt am Main, Almanya)
  • Denka Company Limited (Tokyo, Japonya)
  • JSR Şirketi (Tokyo, Japonya)
  • Çin Petrokimya Şirketi (Pekin, Çin)
  • Diğer Önemli Oyuncular

En Son Araştırma Haberleri:

fortunetelleroracle.com/news/antimicrobial-coatings-market-analiz–trends–and-growth-by-2027-841137#google_vignette

ameblo.jp/916805/entry-12849640490.html

www.reddit.com/user/Ok_Psychology_3807/comments/1cbtyxi/styrenic_block_copolymer_market_trends_forecast/

Hakkımızda:

Fortune Business Insights™ doğru veriler ve yenilikçi kurumsal analiz sunarak her büyüklükteki kuruluşun uygun kararlar almasına yardımcı olur. Müşterilerimize, işlerine özgü çeşitli zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olarak yeni çözümler üretiyoruz. Amacımız, faaliyet gösterdikleri pazara ayrıntılı bir genel bakış sunarak onları bütünsel pazar zekasıyla güçlendirmektir.

Bize Ulaşın:

Fortune Business Insights™ Pvt. Ltd.

308, Yüksek Karargah,

Anket no. 36, Şeritler,

Pune-Bangalore Otoyolu,

Pune – 411045, Maharashtra, Hindistan.

Telefon:

ABD :+1 424 253 0390

İngiltere : +44 2071 939123

Asya Pasifik : +91 744 740 1245