Palladium Market Size Report Growth with Demand & Forecasts by 2024-2030

Piyasa bakış:

Küresel paladyum pazarının büyüklüğü 2022’de 21,6 milyar ABD doları olarak gerçekleşti ve 2023’te 19,6 milyar ABD doları değerinde olması bekleniyor. Pazarın, tahmin dönemi boyunca %2,1’lik bir Bileşik Büyüme Oranı kaydederek 2030 yılına kadar 22,6 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor.

Palladium, nadir ve değerli metaller kategorisinden oluşan Platin Grubu Metallerin (PGM’ler) bir üyesidir. Yüksek erime noktası ve üstün korozyon direnci ile bilinir ve bu nedenle birçok endüstriyel proseste yaygın olarak kullanılır. Yarı iletken, otomotiv ve mücevher yapımı endüstrilerinde artan kullanım, pazar payının büyümesine yardımcı olacaktır.

Fortune Business Insights™ bu bilgiyi “Palladium Piyasası, 2023-2030” başlıklı bir raporda görüntüler.

Ücretsiz Örnek Araştırma PDF’si Alın:
www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/request-sample-pdf/palladium-market-108959

Segmentasyon:

Artan Yeşil Hidrojen Talebi Nedeniyle Geri Dönüştürülmüş Paladyum Talebi Artacak

Kaynağa göre pazar, madencilik ve geri dönüştürülmüş olarak bölümlere ayrılmıştır. Yeşil hidrojene olan talep arttıkça geri dönüştürülmüş segmentin, madencilikle karşılaştırıldığında daha hızlı bir CAGR kaydetmesi bekleniyor. Geri dönüştürülmüş paladyum, kendine özgü özelliklerini kaybetmeden sonsuz kez geri dönüştürülebildiği için hidrojen üretiminde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Piyasa eğilimi:

Paladyum trendi, platin grubu elementlerinden değerli bir metal olan paladyumun artan talebini ve önemini kapsıyor. Değeri ve uygulaması endüstriler arasında arttı. Emisyon düzenlemeleri küresel olarak sıkılaştığından, paladyum, özellikle benzinli araçlarda araç emisyonlarını azaltmak için katalitik konvertörlerde hayati öneme sahiptir. Aynı zamanda elektronik endüstrisinde, özellikle tüketici elektroniği üretimine yönelik kapasitörler ve konektörlerde de kullanım alanı bulur. Ayrıca paladyum, enflasyona ve ekonomik belirsizliğe karşı korunma görevi gören bir yatırım ve değer saklama aracı olarak dikkat çekiyor. Palladium trendi, daha temiz teknolojiler ve çeşitlendirilmiş varlıklar arayışının yönlendirdiği emisyon kontrolü, elektronik üretimi ve yatırım portföylerindeki artan rolünü yansıtıyor.

Otomotiv Sektörünün Başlıca Ürün Son Kullanıcısı Olmasına Yardımcı Olmak İçin Karbon Emisyonlarının Azaltılmasına Yönelik Artan Talep

Son kullanım endüstrisine dayalı olarak pazar, otomotiv, elektronik, kimya ve petrol ve diğerlerine ayrılmıştır. Karbon emisyonlarını azaltmak amacıyla fosil yakıtlı araçlardan elektrikli araçlara geçişin artması nedeniyle otomotiv segmentinin pazar payına hakim olacağı tahmin ediliyor.

Bölgeye göre pazar, Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik, Latin Amerika ve Orta Doğu ve Afrika’yı kapsamaktadır.

Rapor Kapsamı:

Rapor, pazarı derinlemesine inceliyor ve en iyi son kullanıcı endüstrileri, ürün türleri ve önde gelen pazar oyuncuları gibi önemli konulara ışık tutuyor. Ayrıca sektördeki en önemli gelişmeleri ve son pazar eğilimlerini de vurgulamaktadır. Raporda yukarıda belirtilen faktörlerin yanı sıra bu pazarın büyümesine yardımcı olan birçok başka faktörden de bahsediliyor.

Sürücüler ve Kısıtlamalar:

Pazar Büyümesini Hızlandırmak İçin Hibrit Araçların Artan Kabulü

Elektrikli araçların sürdürülebilirliğiyle ilgili sorunları çözmek ve hem benzinli hem de elektrikle çalışan motorların üstün özelliklerini sağlamak için hibrit araçların üretimi dünya çapında artıyor. Hibrit araçlar, kullanıcının li-ion pillere ve elektriğe olan bağımlılığını azalttığı ve bunlarla ilişkili riskleri azalttığı için de büyük ilgi görüyor. Bu faktörlerin aynı zamanda bu araçlarda paladyumun benimsenmesini de olumlu yönde etkilemesi bekleniyor.

Ancak devam eden Rusya-Ukrayna savaşı paladyum piyasasının büyümesini yavaşlatabilir.

Raporu Satın Almadan Önce Bilgi Alın:
www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/queries/palladium-market-108959

Bölgesel Analizler:

Asya Pasifik’in Küresel Pazara Hakim Olmasına Yardımcı Olacak Lider Sektörlerdeki Dikkate Değer Büyüme

Asya Pasifik, otomotiv, elektronik ve kimya gibi çeşitli kilit endüstrilerin kayda değer bir genişlemesine tanık olduğu için 2022’de küresel pazara hakim oldu. Bölge, bu sektörler için küresel bir merkez olarak kabul ediliyor ve bu nedenle birçok önemli pazar oyuncusu bu bölgede üs kuruyor.

Orta Doğu, Afrika ve Latin Amerika’nın kimya ve otomotiv sektörlerindeki güçlü büyüme nedeniyle ılımlı bir büyüme sergileyeceği tahmin ediliyor.

Rekabet Ortamı:

Önde Gelen Şirketler Çimento Pazarı Pozisyonlarına Yönelik Temel Kurumsal Büyüme Stratejilerine Odaklanıyor

Ivanhoe Mines Ltd., Sibanye-Stillwater, Impala Platinum Holdings Limited, Anglo American Platinum Limited ve Nornickel pazarın kilit oyuncularıdır. Bu firmalar pazar hakimiyetlerini korumak için üretim kapasitesinin genişletilmesi gibi çok çeşitli kurumsal büyüme stratejileri uygulamaktadır.

Önemli Endüstri Gelişimi:

Mart 2023 –  Ivanhoe Mines, 2. aşama genişlemeden elde edilen üretimi artırmak için Güney Afrika’daki Tier-One Platreef Palladium Madeninin genişletilmesine başladığını duyurdu.

RAPORDA BELİRTİLEN ÖNEMLİ ŞİRKETLERİN LİSTESİ:

  • Anglo American Platinum Limited (Güney Afrika)
  • Heraeus (Almanya)
  • Impala Platinum Holdings Limited (Güney Afrika)
  • Ivanhoe Mines Ltd. (Kanada)
  • Nornickel (Rusya)
  • New Age Metals Inc. (Kanada)
  • Northam Platinum Holdings Limited (Güney Afrika)
  • Platinum Group Metals Ltd. (Kanada)
  • Sibanye-Stillwater (Güney Afrika)
  • Southern Palladium Limited (Avustralya)

En Son Araştırma Haberleri:

themediumblog.com/antimicrobial-coatings-market-trends-and-business-growth-opportunities-for-2027/

jhon6225.livejournal.com/1277.html?newpost=1

cobalt-aerosteon-ae9.notion.site/Styrenic-Block-Copolymer-Market-Future-Outlook-Industry-by-2028-3570c23f3b6f491aa23853660aea051b?pvs=25

Hakkımızda:

Fortune Business Insights™ uzman kurumsal analizler ve doğru veriler sunarak her büyüklükteki kuruluşun zamanında kararlar almasına yardımcı olur. Müşterilerimize yenilikçi çözümler üreterek, işletmelerine özgü zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı oluyoruz. Amacımız, müşterilerimize faaliyet gösterdikleri pazar hakkında ayrıntılı bir genel bakış sunarak bütünsel pazar istihbaratı ile onları güçlendirmektir.

Raporlarımız, şirketlerin sürdürülebilir büyüme elde etmelerine yardımcı olmak için somut içgörüler ve niteliksel analizlerin benzersiz bir karışımını içerir. Deneyimli analistlerden ve danışmanlardan oluşan ekibimiz, ilgili verilerle serpiştirilmiş kapsamlı pazar araştırmalarını derlemek için sektör lideri araştırma araçlarını ve tekniklerini kullanıyor.

Fortune Business Insights™ olarak müşterilerimiz için en kazançlı büyüme fırsatlarını vurgulamayı amaçlıyoruz. Bu nedenle, teknolojik ve pazarla ilgili değişiklikler arasında gezinmelerini kolaylaştıracak öneriler sunuyoruz. Danışmanlık hizmetlerimiz, kuruluşların gizli fırsatları belirlemelerine ve mevcut rekabet zorluklarını anlamalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Bize Ulaşın:

Fortune Business Insights™ Pvt. Ltd.

9. Kat, İkon Kulesi,

Şeritler – Mahalunge Yolu,

Baner, Pune-411045,

Maharashtra, Hindistan.

Telefon:

ABD: +1 424 253 0390

İngiltere: +44 2071 939123

Asya Pasifik: +91 744 740 1245