Self-Adhesive Labels Market Rapid Growth, To Reap Bulk Revenues, Application & Forecast to 2024-2028

Piyasa bakış

Küresel kendinden yapışkanlı etiket pazar büyüklüğünün, 2021’deki 42,9 milyar ABD dolarından 2028’e kadar 64,9 milyar ABD dolarına ulaşacağı ve tahmin döneminde %6,1’lik bir Bileşik Büyüme Oranı sergileyeceği tahmin ediliyor. Tüketici ürünleri sektöründe etiketlerin giderek daha fazla benimsenmesinin ve biyolojik olarak parçalanabilen ürünlere ilişkin farkındalığın artmasının pazar büyümesini desteklemesi bekleniyor.  Fortune Business Insights™  bu bilgiyi “ Kendinden Yapışkanlı Etiket Pazarı, 2021-2028” başlıklı raporunda sunuyor . 2020 yılında pazar 40,8 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Kendinden yapışkanlı etiketler, bir yüzeye veya nesneye düzgün şekilde yapışmak için basınca ihtiyaç duyduklarından ‘basınca duyarlı etiketler’ olarak da adlandırılır. Minimum sıcaklık özelliği, solvent direnci, UV dayanımı ve güçlü yapışma gibi avantajlarından dolayı birçok uygulamada kullanılırlar. Bunların benimsenmesi ürünün görsel çekiciliğini artırır ve zorlu ortamlarda mükemmel yapışma sağlar. Yapışkanlı etiketlerin tüketim malları sektöründe artan şekilde benimsenmesinin talebi artırması muhtemeldir. Ayrıca yiyecek ve içecek endüstrisinde gıda ürünlerinin paketlenmesinde yaygın olarak kullanılmaktadırlar. Ambalaj etiketleri zamandan tasarruf sağlar, kolaylık sağlar ve dengesiz ortamlara karşı dayanıklıdır. Ek olarak, biyolojik olarak parçalanabilen ürünlerin faydalarına ilişkin artan farkındalık, bunların benimsenmesini de artıracaktır. Etiketlerde biyolojik olarak parçalanabilirlik sağlamak ve çevreyi olumlu yönde etkilemek için kağıt kullanılır. Bu faktörlerin önümüzdeki yıllarda pazar büyümesini artırması muhtemeldir. 

Ücretsiz Örnek Araştırma PDF’si Alın:
www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/request-sample-pdf/self-adhesive-labels-market-104289

Segmentler

Türe göre pazar, astarlı ve astarsız olarak bölümlere ayrılmıştır. Etiket türüne göre çıkarılabilir ve kalıcı olarak sınıflandırılır. Uygulamaya göre tüketim malları, ev ve kişisel bakım, ilaç, yiyecek ve içecek ve diğerleri şeklinde kategorilere ayrılır. Bölgesel olarak Kuzey Amerika, Avrupa, Asya-Pasifik, Güney Amerika ve Orta Doğu ve Afrika olarak gruplandırılmıştır. 

Piyasa eğilimi:

Kendinden yapışkanlı etiketler, çeşitli faktörlerden kaynaklanan bir yeniden canlanma yaşıyor. İnsanların kişiselleştirilmiş su şişelerinden yaratıcı mermi günlüklerine kadar her şey için etiket kullanması nedeniyle kişiselleştirme büyük bir olaydır. İşletmeler de markalama, ürün bilgileri ve hatta QR kodlu etkileşimli pazarlama kampanyaları için özelleştirilmiş etiketler kullanarak bu yola katılıyor. Daha dayanıklı, hava koşullarına dayanıklı ve hatta yazılabilir etiketlerin üretilmesine olanak tanıyan yeni malzemeler ve baskı teknikleriyle teknoloji de bir rol oynuyor. Bu, dış mekan uygulamalarına ve daha geniş bir ürün yelpazesinde etiketlemeye yönelik kapıları açar. Genel olarak trend, kendinden yapışkanlı etiketlerin işlevsel olmaktan daha fazlası haline gelmesi yönünde; kendilerini ifade etme, markalaşma ve yaratıcı kullanımlar için bir araç haline geliyorlar.

Raporun Öne Çıkan Noktaları

Rapor, üst segmentlerin ve pazardaki en son trendlerin ayrıntılı bir analizini sunuyor. İtici ve kısıtlayıcı faktörleri ve COVID-19’un pazar üzerindeki etkisini kapsamlı bir şekilde tartışıyor. Ayrıca bölgesel gelişmeleri ve pazarın kilit oyuncularının üstlendiği stratejileri inceliyor.

Sürücüler ve Kısıtlamalar

Pazar Büyümesini Artırmak İçin Çeşitli Sektörlerdeki Uygulamaların Artırılması

Kendinden yapışkanlı malzemeler, ürüne çeşitli sektörlerden artan talep nedeniyle çeşitli uygulamalarda kullanılmaktadır. Etiketler, son kullanma tarihi, üretim tarihi, içerik ayrıntıları ve diğerleri gibi temel ayrıntıları görüntüler. Ambalaj etiketleri, tüketicilerin tıbbi ürünleri seçerken bilinçli bir karar vermelerine yardımcı olur. Tüketim malları, yiyecek ve içecek, tıbbi ve ilaç endüstrisinde kullanılırlar. Ayrıca elektronik, giyim, dayanıksız ve dayanıklı tüketim mallarının ve diğerlerinin ambalajlanmasında da kullanılırlar. Bu faktör satışlarını küresel olarak artırabilir.

Ayrıca, hızlı tüketim malları satışlarındaki büyümenin sorumlusu kişi başına düşen gelirin artmasıdır. Sonuç olarak, kendinden yapışkanlı etiketlerin benimsenmesi hızla artıyor. Ayrıca logo basılarak ürünlerin markalaştırılmasında da kullanılırlar. Örneğin, birçok farmasötik kuruluş, ürünlerini markalamak ve ürünlere logo eklemek için etiketlerden yararlanmaktadır. Ayrıca dijital baskıya kıyasla daha düşük maliyetlerinin de benimsenmeyi desteklemesi bekleniyor. Bu faktörlerin kendinden yapışkanlı etiket pazarındaki büyümeyi tetiklemesi muhtemeldir. 

Ancak, ürünün markalanmasına ilişkin sıkı hükümet düzenlemelerinin pazar gelişimini engellemesi muhtemeldir. 

Bölgesel Analizler

Asya-Pasifik’te Pazar Büyümesini Destekleyecek Hammadde Kullanılabilirliği

Yapışkan etiketlerin üretimi için gerekli hammaddelerin mevcudiyeti nedeniyle Asya-Pasifik’in kendinden yapışkanlı etiket pazar payına hakim olması bekleniyor. Asya-Pasifik pazarının 2020 yılında 15,5 milyar ABD doları seviyesinde olduğu ve önümüzdeki yıllarda da olumlu bir şekilde büyüyeceği öngörülüyor. Çeşitli son kullanım endüstrilerinde etiketlere yönelik artan talebin satışları artırması muhtemeldir. Ayrıca yiyecek ve içecek, tıbbi ürünler, sağlık hizmetleri ve FMCG gıda sektörlerinde etiketlere yönelik artan talebin pazarın ilerlemesini hızlandırması muhtemeldir.

Kuzey Amerika’da büyük bir üretim üssünün varlığı ve ABD’de hızla gelişen e-ticaret sektörünün varlığı, muhtemelen kendinden yapışkanlı etiketlerin benimsenmesini teşvik edecektir. Etiketler, dayanıklılıkları ve etkinlikleri nedeniyle ambalaj sektöründe yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca kişi başına düşen gelirin artması ve değişen satın alma tercihleri, ürünün tüketim malları ile tüketime hazır ambalajlı yiyecek ve içeceklerde de benimsenmesine yol açıyor. Ayrıca ilaç, e-ticaret, ambalaj ve yiyecek ve içecek sektörlerinden yapışkan etiketlere yönelik güçlü talebin pazarın büyümesini kolaylaştırması muhtemeldir. 

Avrupa’da, tüketiciler arasında ürünün yararları konusunda farkındalığın artması, etiketin benimsenmesini hızlandıracak gibi görünüyor. Ayrıca yiyecek ve içecek, paketleme, aletler ve elektronik endüstrisinden gelen talebin artması pazarın gelişimini hızlandırabilir. Ayrıca kendinden yapışkanlı etiketlerin daha düşük maliyetleri ve direnci pazarın büyümesini teşvik edecek gibi görünüyor. 

Raporu Satın Almadan Önce Bilgi Alın:
www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/queries/self-adhesive-labels-market-104289

Rekabetçi Ortam

Şirketler Ürün Portföyünü Genişletmek İçin Yenilikçi Ürünleri Piyasaya Sürüyor

Pazarda faaliyet gösteren önde gelen firmalar, tüketicilerin dikkatini çekmek ve ürün portföylerini genişletmek için yenilikçi ürünler duyuruyor. Örneğin, Alman kendinden yapışkanlı teknoloji uzmanı “Herma” Mayıs 2021’de PET şişe geliştirmeye yönelik yeni yıkanabilir etiket yapıştırıcısı 52W’yi duyurdu. Bu gelişme, şirketin tüketicilerin ilgisini çekmesine ve ürün portföyünü genişletmesine olanak sağlayabilir. Ayrıca, satın alma stratejilerinin dahil edilmesi şirketlerin pazar konumlarını güçlendirmelerine yardımcı olabilir. Örneğin Geostick, Ağustos 2020’de iPB Printing BV kendinden yapışkanlı etiket bölümünü satın aldı. Bu strateji, iPB’nin kalıp içi etiketler (IML) bölümüne ve esnek ambalajlamaya odaklanmasını sağlayabilir ve Geostick’in küresel pazar konumunu güçlendirmesine olanak sağlayabilir. 

Endüstri Geliştirme

  • Haziran 2021:  İki uzman kendinden yapışkanlı etiket üreticisi Scanket ve Labelsupply, Optimum Group’un İskandinav platformunun bir parçası oldu. Şirketlerin işbirliği, Optimum Group’un İskandinavya’daki küresel varlığının artmasına yardımcı olabilir. 

Kendinden Yapışkanlı Etiketler Pazar Raporunda Profili Bulunan Önemli Oyuncuların Listesi

  • 3M Şirketi (Minneapolis, ABD)
  • Axicon Etiketleri (Oxfordshire, Birleşik Krallık)
  • Avery Products Corporation (Kaliforniya, ABD)
  • ETIS Slovakya (Bratislava, Slovakya)
  • UPM Raflatac (Helsinki, Finlandiya)
  • Müroll GmbH (Frastanz, Avusturya)
  • Royston Labels Ltd (Royston, Birleşik Krallık)
  • S&K ETİKETİ (Illinois, ABD)
  • SVS Etikety (Karlstejn, Çek Cumhuriyeti)
  • Mondi Grubu (Viyana, Avusturya)
  • B Fuller (Minnesota, ABD)
  • LEO TASARIMLAR VE AMBALAJ PVT LTD (Himachal Pradesh, Hindistan)
  • Holoflex (Batı Bengal, Hindistan)
  • Avery Dennison Şirketi (Kaliforniya, ABD)
  • Pasky sro (Prag, Çek Cumhuriyeti)

En Son Araştırma Haberleri:

myvipon.com/post/957768/Antimicrobial-Coatings-Market-Insights-Opportunities-2027-amazon-coupons

sites.google.com/view/futureresearchinsightsblog/styrenic-block-copolymer-market-size-share-and-forecast-by-2028

themediumblog.com/styrenic-block-copolymer-market-analiz-trends-growth-by-2028/

Hakkımızda:

Fortune Business Insights™ doğru veriler ve yenilikçi kurumsal analiz sunarak her büyüklükteki kuruluşun uygun kararlar almasına yardımcı olur. Müşterilerimize, işlerine özgü çeşitli zorlukların üstesinden gelmelerine yardımcı olarak yeni çözümler üretiyoruz. Amacımız, faaliyet gösterdikleri pazara ayrıntılı bir genel bakış sunarak onları bütünsel pazar zekasıyla güçlendirmektir.

Bize Ulaşın:

Fortune Business Insights™ Pvt. Ltd.

308, Yüksek Karargah,

Anket no. 36, Şeritler,

Pune-Bangalore Otoyolu,

Pune – 411045, Maharashtra, Hindistan.

Telefon:

ABD :+1 424 253 0390

İngiltere : +44 2071 939123

Asya Pasifik : +91 744 740 1245