Yeşil silika pazarı Büyüme Görünümü, Fırsatlar

Yeşil silika pazarının büyüklüğünün 2023-2030 tahmin döneminde kayda değer bir hızla büyümesi bekleniyor. Çevre dostu ve güvenilir üretim süreciyle bilinen yeşil silika, birçok son kullanıcının ilgisini çekti. Esas olarak atılmış şeker kamışı külü veya pirinç kabuğundan elde edilir. Sera gazı emisyonları ve biyolojik olarak parçalanamayan atıklarla ilgili endişelerin ortasında çevre bilincine sahip ürünlere olan ihtiyaç arttıkça, yeşil silika talebi de artıyor. Üstelik, yeşil silika üretiminin azaltılmış ağırlığı ve maliyeti, onu geleneksel silikayla karşılaştırıldığında daha uygun maliyetli bir seçim haline getiriyor. Bu olumlu özellikler yeşil silika pazarının büyümesine yön veriyor.

Yeşil silika pazarının genişlemesi, lastik üretiminde artan kullanımıyla yakından bağlantılıdır. Yeşil silikanın eklenmesi otomotiv endüstrisinin karbon ayak izini azaltır. Katmanlı üretimle ilgili çevresel kaygıları gidermeye yönelik artan ihtiyaç, yeşil silikanın benimsenmesini artırdı.

Fortune Business Insights bu bilgiyi “Yeşil Silika Piyasası, 2023-2030” başlıklı raporunda sunuyor.

COVID-19 Etkisi

COVID-19’un Düşen Pazar Büyümesinden Kaynaklanan Tedarik Zinciri Kesintileri

COVID-19 salgınının çeşitli endüstriler üzerinde büyük sonuçları oldu ve ülkeleri virüsün yayılmasıyla mücadele etmek için karantina ve sosyal mesafe tedbirleri uygulamaya yöneltti. Bu kısıtlamalar halk sağlığı açısından gerekli olmakla birlikte otomotiv, boya-kaplama ve kauçuk gibi sektörlerin tedarik zincirlerinde önemli aksaklıklara yol açtı. Otomotiv sektörünün büyümesinde ciddi bir düşüş yaşanması nedeniyle bu pazar da salgının etkilerini hissetti.

Örnek PDF Talep Edin: www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/sample/green-silica-market-107252

Segmentler:

Türe göre pazar, kolayca dağılabilen silika ve yüksek oranda dağılabilen silikaya bölünmüştür.

Uygulamaya bağlı olarak pazar, lastikler, kauçuk ürünler, boyalar ve kaplamalar ve diğerlerine ayrılmıştır.

Coğrafya açısından pazar, Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik, Latin Amerika ve Orta Doğu ve Afrika’ya bölünmüştür.

Rapor Kapsamı

 

Rapor, pazarın derinlemesine bir analizini sunuyor ve en önemli malzeme türleri, uygulamalar, önemli coğrafi bölgeler ve önde gelen pazar oyuncuları dahil olmak üzere temel faktörlere odaklanıyor. Ayrıca, en son pazar trendleri ve birleşmeler, işbirlikleri, satın almalar ve ortaklıklar gibi kayda değer sektör etkinlikleri hakkında değerli bilgiler sunar. Yukarıda belirtilen faktörlerin yanı sıra raporda, pazarın son dönemdeki büyümesini tetikleyen çeşitli faktörler de inceleniyor.

Sürücüler

Otomotiv Sektöründe Yeşil Lastiklere Yönelik Artan Talep Pazar Büyümesini Artıracak

Geleneksel lastiklere üstün bir alternatif olması nedeniyle yeşil lastiklere olan talep dünya çapında önemli ölçüde arttı. Birçok yeşil lastik üreticisi, kirliliği azaltabileceği ve enerji tasarrufunu artırabileceği için takviye maddesi olarak yeşil silika kullanıyor. Bu avantajların otomotiv sektöründe yeşil lastik kullanımını artırması ve dolayısıyla pazarın büyümesine ivme kazandırması bekleniyor.

Bölgesel Analizler

Kuzey Amerika’nın Önemli Pazar Payı Elde Etmesine Yardımcı Olmak İçin ABD ve Kanada’da Yeşil Lastiklere Yönelik Artan Talep

Kuzey Amerika, Kanada ve ABD gibi ülkelerde artan yeşil lastik talebi nedeniyle önümüzdeki yıllarda önemli bir pazar payı elde etmeye hazırlanıyor. Bölgenin otomotiv sektörü, çevre dostu araç teknolojilerini hızla benimsiyor; Yeşil lastik üretimi için yeşil silika talebi.

Avrupa’daki yeşil silika pazarı, hükümetlerin güçlü desteği, artan çevre sorunları ve çevre dostu lastik teknolojisinin artan popülaritesi sayesinde kayda değer bir genişleme yaşıyor.

Asya Pasifik yeşil silika pazarı, inşaat ve otomotiv endüstrilerinde artan boya ve kaplama ihtiyacı nedeniyle yükselişte. Düzleştirme ve koyulaştırma maddesi olarak çok yönlülüğü ile yeşil silika, bölgesel son kullanıcılar arasında önem kazanmaktadır. Ayrıca, boya, kaplama ve kauçuk gibi sektörlerde tehlikeli kimyasalların kullanımına ilişkin katı düzenlemelerin bölgesel pazar için çok sayıda fırsat yaratması bekleniyor.

Yeşil silika pazarı, inşaat projelerindeki kayda değer artış nedeniyle Latin Amerika’nın gelişmekte olan ekonomilerinde büyümeye hazırlanıyor. Ayrıca losyonlar, tozlar ve fondötenler gibi çeşitli ürünlerde de yeşil silika kullanılmaktadır.

Orta Doğu ve Afrika bölgesinde artan dağıtım ağları, cilt bakımı trendlerine olan ilginin artması ve güçlü satın alma gücü, organik kozmetik ürünlere olan talebi artırdı.

Özelleştirme İsteyin: www.fortunebusinessinsights.com/enquiry/ask-for-customization/green-silica-market-107252

Rekabetçi Ortam

Önde Gelen Pazar Liderleri Güçlü Pazar Varlığını Sürdürmek İçin Kurumsal Büyüme Stratejileri Uyguluyor

Küresel silika pazarı, çok sayıda önde gelen oyuncunun varlığıyla karakterize edilmektedir. Bu şirketler, pazar paylarını genişletmek için ortaklıklar ve işbirlikleri gibi çeşitli kurumsal büyüme stratejileri uygulamaktadır. Ayrıca dünya çapında artan yeşil silika talebini karşılamak için kapasite genişletme projelerine yatırımlarını da artırıyorlar.

Anahtar Endüstri Gelişimi

  • Eylül 2022- Evonik, Tayland merkezli Phichit Bio Power Co., Ltd ve Avusturyalı Porner Group şirketi ile stratejik bir ittifak kurdu. Bu ortaklık, lastik üreticilerine pirinç kabuğu ve külden (RHA) elde edilen silikanın çevre dostu bir formu olan ULTRASIL çöktürülmüş silika sunmayı amaçlıyordu.
  • Nisan 2019- BASF, Düsseldorf-Holthausen’deki silika üretim tesisini geliştirmek için büyük yatırım yaptı. Önümüzdeki yıllarda tesisteki mevcut tesislerin geliştirilmesi ve modernizasyonu için daha fazla fon yatırımı yapılacak.

Raporda Profili Bulunan Başlıca Oyuncular:

  • Evonik (Almanya)
  • Van Son Inc. Şirketi (ABD)
  • Michelman Inc. (ABD)
  • BASFSE (Almanya)
  • Huber Grubu (Hindistan)
  • Allnex GmbH (Almanya)
  • Imperial Ink Private Limited (ABD)
  • Oyuncak Mürekkep Grubu (Japonya)
  • Gazebo (Almanya)
  • JPT Şirketi (Almanya)
  • CHT Almanya GmbH (Almanya)